Cu Nikon D300 și Tokina 12-24mm la Campionatul European de Slamdunk

În acest weekend, Bucureștiul a fost gazda celui mai mare Campionat European de Slamdunk. Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a 2 zile în cadrul Sport Arena Streetball, unde l-am putut admira pe Kadour Ziani, cel mai mare dunker din ultimii 15 ani.

L-am invitat pe prietenul Cristian să facem câteva poze. Nici unul dintre noi nu mai fusese vreodată la un asemenea gen de eveniment, așa că urma să ne fie testate abilitățile foto la maxim. Ne-am dus în prima zi a evenimentului, din motive evidente că atunci se întâmplă cele mai inedite chestii.

Eu echipat cu Nikon D300, Nikon 85mm, și Tokina 12-24mm, iar Cristian a venit cu Canon 50D și Canon 16-35mm, pentru că la un asemenea gen de eveniment trebuie să stai în aproprierea coșul de baschet cu un obiectiv foarte wide pentru a capta cele mai interesante cadre, fapt ce aveam să îl descoperim în foarte scurt timp.

Evenimentul a fost foarte bine organizat, iar lume pe măsură, fiind și primul de genul acesta la noi în țara. Aș zice că Kadour Ziani este un tip extrem de cool, vorbăreț din cale afară, și talentat. Fiind prima oară în viață când asist la un concurs de Slamdunk, recunosc că am rămas frumos impresionat de abilitățile concurenților, dacă putem să le spunem așa.

Care mai de care mai talentat, în doar 2-3 ore, au resuit să creeze un număr de magie pe terenul de baschet de la Sport Arena. Pentru a capta cele mai artiste cadre am fost nevoit să fotografiez numai în rafală cu timp de expunere foarte mic, gen 1/8000. Un card de memorie rapid ajută foarte mult la evenimente unde totul se mișcă într-o mare viteză și trebuie să captezi clipa.

Aș zice că obiectivul Tokina 12-24mm a fost un plus pentru a îmi oferi o perspectivă mai amplă asupra lucrurilor. Majoritatea fotografiilor realizate au fost făcute cu o focală de 12mm, iar cea în care apare Kadour Ziani (ultima din set) mi-a fost expusă la o expoziție foto organizată de site-ul Vacanțe și Călătorii, carora țin să le mulțumesc din suflet pe această cale, impreună cu fotografia Bisericii Ortodoxe din Sighișoara.

 

 

Lasă un răspuns