Campionatul Mondial de Judo Feminin de la București

Bucureștiul a fost astăzi gazda unei etape a Campionatul Mondial de Judo Feminin, eveniment ce s-a desfășurat în incinta sălii Polivalente. La competiție au participat sportive din elita judo-ului feminin mondial, inclusiv din România.

Este prima oară când merg la un astfel de eveniment, la sugestia unui coleg. Am fost împreună cu amicul Cristi, dar mie, lucrând în presa, mi-a fost ușor să intru și să stau în zona dedicată jurnaliștilor. Din păcate, pe Cristi nu l-au lăsat să intre, pentru că nu avea legitimație de presă, așa că el a făcut poze din tribune.

Am avut la mine camera digitală Nikon D300 împreună cu obiectivul Nikon 85mm f/1.8, o combinație perfectă pentru astfel de evenimente sportive, unde totul se mișcă extraordinar de repede și tu trebuie să captezi momentul perfect pentru un instantaneu reușit.

Evident, obiectivul Nikon 85mm f/1.8 este ideal atât pentru a separa subiectul de fundal, dar și pentru a reuși să surprind foarte clar mișcările rapide ale sportivilor, în lumina slabă și gălbuie a Sălii Polivalente. Oricum, pentru acest set de fotografii, am decis că un filtru alb-negru va pune în valoare atmosfera evenimentului.

Mărturisesc că am fost impresionat de ce s-a întâmplat acolo și, cu siguranță, o să vă placă și vouă acest set inedit de fotografii. Din păcate, cum am spus și la început, dacă nu faci parte din presă, nu prea ai șanse să participi și să faci poze la acest gen de evenimente.

Lasă un răspuns