Fotografie de noapte în București: Arcul de Triumf și Parcul Kiseleff

Astăzi am fost invitați de prietenii de la grupul Bucureștiul meu drag să vizităm Arcul de Triumf, atât la exterior, cât și în interior, sau mai precis de pe acoperișul lui, pentru o sesiune foto de seara și, evident, o noua perspectivă asupra orașului în care trăim.

Ideea era să facem fotografii de pe Arcul de Triumf, fiecare cum puteam. Echipamentul foto de noapte trebuie neapărat să includă și trepied, altfel îți pierzi timpul. De obiective sau camera foto nu se pune vorba, alea fiecare după gustul fiecăruia, depinde ce fel de perspectiva dorește să surprindă.

După ce am am făcut oarece poze pe Arcul de Triumf, câțiva dintre noi am hotărât că a fost mult prea scurtă această sesiune foto de noapte și am decis să ne petrecem seara pe străduțele din aproprierea Arcului de Triumf, dar și în parcul Kiseleff, că doar nu am cărat cu noi trepiedele degeaba. Zis și făcut, ne-am organizat imediat într-o ceată de vreo 5-6 oameni și pe-aici ți-e drumul.

Nu pot să zic că mă încânta asa tare fotografia de noapte, dar nu eram nici străin de ea, mai ales că am făcut câteva fotografii de noapte în Londra. Parcul Kiseleff este într-adevar superb iluminat noaptea și cred ca este chiar o locație bună de film pentru cineaști. Pentru curioși, stelele de la lumini ies numai cu un anumit obiectiv la diafragma maximă, de exemplu f/22.

Repet, fără trepied nu faci nimic, pentru ca timpii de expunere sunt foarte mari, de genul a câteva secunde. Se găsește pe Internet tot felul de informație despre cum să faci fotografie de noapte, că asa am învățat și eu. După ce ne-am plictisit de parc, ne-am încumetat să facem câteva poze și la Palatul Victoria, dar gardienii vigilenți nu ne-au lăsat, asa că, doar o singură poză am reușit să fac.

După vreo 2 ore, am decis să ne îndreptăm către casele noastre, dar nu înainte de a face o mică oprire la Ateneul Român, unde făcusem o tura foto de interior prin aprilie, tot cu prietenii de la grupul Bucureștiul meu drag. Ateneul arată și mai frumos pe timp de noapte, chiar merită să îl vizitați.

Lasă un răspuns