La Open-Xchange Partner Summit 2010, în Cologne

Pe 4 noiembrie am fost invitat să particip în calitate de jurnalist la Open-Xchange Partner Summit 2010, un eveniment organizat de cei de la Open-Xchange, o companie ce promovează cloud computing-ul prin diverse metode inovative, inclusiv un client de groupware (email, calendar, etc.).

Pentru aceasta mini-excursie, de 2-3 zile, totul a fost organizat de cei de la Open-Xchange. Aveam să decolez cu Lufthansa/EuroWings de pe Otopeni până în Dusseldorf, de unde urma să iau un tren spre Koln, un oraș cu o vechime de peste 2000 de ani. Acolo am fost cazat la un hotel Hyatt de 5 stele, localizat la 3 minute de mers pe jos de KolnSky, locația unde se desfășura evenimentul respectiv.

Am avut puțin timp la dispoziție să mă informez în legătură cu ce aveam de văzut în Cologne. Obiectivele principale în Koln sunt podul cu lacătele dragostei peste râul Rin (Rhine) și celebra Catedrală Romano-Catolică, unde se află moaștele Celor Trei Magi. De reținut faptul că frumoasa catedrală are două turnuri gemene si a fost construită între anii 1248-1473.

Pentru prima oară în viată am zburat cu un avion mic, de tip CRJ 900, în care te urcai direct, fără scară portabilă sau tunel. Avionul a fost aproape gol și vremea a ținut cu noi tot drumul, aproximativ 2 ore. Ajuns în Dusseldorf, am traversat de la aeroport spre gară cu un fel de telecabină (ei îi zic Sky Train). Acolo am cumpărat bilete de tren spre Koln, călătorie ce a durat cam 40 de minute.

Am luat cu mine tot echipamentul foto, inclusiv trepiedul cumpărat din Viena, pentru că voiam să fac câteva poze de noapte cu celebrul pod peste Rin. Camera Nikon D300 și obiectivele Sigma 24-70mm f/2.8, Nikon 85mm f/1.8 sunt nelipsite, dar țin să menționez faptul că am avut la mine și noul meu obiectiv Sigma 10-20mm f/4-5.6 cu care am fost la expoziția ANTEBELLUM 2010.

Nu a fost fără peripeții nici această excursie, fiindcă am coborât cu o stație de tren mai devreme decât trebuia, asa că am fost nevoit să aștept următorul tren pentru a putea ajunge la destinație. Ajuns în gară, mă urc într-un taxi să mă ducă la hotel, dar când a auzit șoferul unde vreau să ajung, s-a dat jos și mi-a arătat cu degetul că hotelul era la 100 de metri de noi.

La hotel, alte peripeții, de data asta legat de cardul de credit pe care mi l-au cerut drept garanție pentru cazare. Am vorbit a 2-a zi cu cei de la Open-Xchange și s-a rezolvat, mi-au înapoiat banii pe card. Hotelul a fost, într-adevăr, de nota 10, dar Internet-ul extrem de prost, mai costa și 3 euro pe oră.

A 2-a zi, pe 4 noiembrie, am fost ocupat toată ziua cu evenimentul, dar am avut și o pauză de aproximativ o oră, în care am dat o fugă pe pod până la catedrală, să fac câteva poze, să îmi iau un suvenir și să mănânc ceva tradițional. Seara, după terminarea evenimentului, am luat trepiedul și am mers câțiva metri în fata hotelului să fac fotografii de noapte cu Rinul. Iată ce a ieșit!

Lasă un răspuns