Predeal – magia iernii

Weekend de poveste. După un drum de 2 ore, ne-am cazat și ne-am îndreptat nerăbdători spre pârtie. Coadă mare la telescaun, dar am urcat fără probleme. De sus, orașul e o miniatură fermecătoare:). Schiori experimentați coboară în viteză, făcând slalom desăvârșit pe Clăbucet.

Un vânt tăios, cu ace de gheață, ne tăie răsuflarea; ne grăbim către singurul adăpost unde toată lumea se înghesuie să-și cumpere un pahar de vin fiert cu scorțișoară. Savurăm licoarea și ne încumetăm să ieșim iar afară.

Bine înfofoliți, încercam să facem și câteva fotografii. Mâinile ne îngheață pe aparate, în doar câteva secunde! Peisajul e incredibil: nori albi, vârfuri de cremene albastru, țesătură brumărie tivită cu negre cetini.

Apoi ne aventurăm către Cabana Gârbova. Ne afundăm în zăpada înaltă de 1 metru, bucurându-ne de soarele magnific. Tot peisajul e o poveste.

La un moment dat, înaintea noastră apar brusc 2 cai dezlănțuiți, ce dispar ca două năluci, lăsând în urmă o pulbere argintie ce plutește în aer…

La întoarcere, coborâm pe pârtia unde câțiva pici sârguincioși luau cursuri de schi, sub atenta supraveghere a instructorilor.

Ziua se încheie cu o masă copioasă, la un restaurant cu meniuri tradiționale românești:). What a day!

Lasă un răspuns