Tură foto Tei Toboc

Întâlnind atâția fotografi talentați în ultima mea ieșire la Atenul Român, am decis că a venit timpul pentru o schimbare importantă, așa că am făcut din nou upgrade la cameră foto. Nu pot să zic că am fost încântat de Nikon D80, aveam nevoie de o sculă mult mai bună.

Așadar, am decis să îmi cumpăr vârful de gamă de la Nikon, pe formatul DX, adică cu factor de crop (1.5), nu full-frame. Și anume Nikon D300. Am luat-o nou nouță de la F64 și am plătit suma de 5000 lei pe ea. Știu, e mult, pentru un amator care nu face bani din fotografii, dar ce să fac, deja mă îndrăgostisem de fotografie.

Nikon D300 era tot ce îmi trebuia. Avea ISO mare pentru fotografia de seară, o grămadă de setări care mă ajutau foarte mult în a face fotografii cât mai reușite, și, nu în ultimul rând, cele 52 de puncte de focus (consider că acesta era cel mai important aspect). De asemenea, am adăugat în colecția de obiective un 85mm f/1.8 ce mi-a plăcut extraordinar de mult. Ana a venit cu Canon-ul ei 400D și obiectiv de kit 18-55mm.

Deci, a venit timpul pentru o nouă tură foto, tot cu grupul Bucureștiul Meu Drag, de data asta în Tei Toboc. Locul de întâlnire a fost stația de metrou Pipera, afară, evident. Traseul urmă să fie Bd. Dimitrie Pompeiu- Str. Petricani-Cartierul Tei Toboc- Mănăstirea Plumbuita-Sos. Colentina-stația de metrou Obor.

După ce am traversat un câmp plin de verdeață, am străbătut întreg cartierul Tei Toboc. Localnicii ne priveau curioși, ieșiți la porțile caselor. Ne-au întrebat de ce facem poze și le-am răspuns că din pură plăcere, nu pentru a-i da la ziar, cum își închipuiau ei. La Plumbuita, am avut frumoasă surpriză a unui loc boem, plin de liniște: ziduri vechi, cărămizii, trandafiri și bănci de lemn pe care ne-am odihnit, după un lung drum, în colb și în zăpușeală zilei de vară. Am continuat aventura, traversând Parcul Plumbuita, cu ale lui alei largi și albastrul lac, în mijlocul căruia țâșnea necontenit o strălucitoare perdea de apă, argintată.

Vă invit mai jos să vedeți acest cartier din București, așa cum l-am văzut noi, prin intermediul lentilelor foto.

Lasă un răspuns