Vulcanii Noroioși și Festivalul Țuicii, în Vălenii de Munte

La doar două săptămâni după ce m-am întors din Londra, am fost invitați de grupul Bucureștiul meu drag la o excursie de o zi în Vălenii de Munte, unde aveam întâi să vizităm celebrii Vulcani Noroioși (Berca Mud Volcanoes) de la Pâclele Mari și pe urmă o scurtă oprire la Festivalul Țuicii.

Ne-am întâlnit cu toții dis-de-dimineață, în jurul orei 6 și jumătate, la stația de metrou Izvor, de unde pleca autocarul, plin ochi, ca de obicei. La 7 fix am demarat pe traseul București -> Afumați -> Urziceni -> Mihăilești -> Buzău -> Pâclele Mari. Era ultima zi din octombrie, că numai atunci se ține Festivalul Țuicii în Vălenii de Munte, județul Buzău, deci, cam înnourat.

Nu mai fusesem la Vulcanii Noroioși si nu aveam să știu ce mă va aștepta. Ca de obicei, am luat cu mine tot echipamentul foto, dar nu aveam să fac fotografii decât cu Tokina 12-24mm la Vulcani, iar cu Nikon 85mm f/1.8 la festival. De trepied nu era nevoie, așa că nici nu m-am deranjat să îl car după mine.

Am făcut cam 2 ore și jumătate până la Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mari, iar afară era foarte urât, parcă stătea să plouă. Dar nu o să vă vină să credeți când vă spun că, exact în momentul în care am ajuns noi pe ultimele mici serpentine, înainte de a parca autocarul, s-au dat toți norii la o parte și a apărut un soare extraordinar de toamnă-iarnă.

Cu toții am fost dintr-o dată euforici la apariția lui și nu mai știam care pe unde să ieșim mai repede din autocar să facem fotografii, că cine știa cât ține „miracolul.” Când am văzut ce este acolo, am rămas uimit, fără glas. Nu mai știam în ce poziții să fac poze, iar când am terminat și am fost mulțumit de rezultate, am fugit repede către o parte mai pustie a zonei pentru a face fotografiile de mai jos.

Dacă nu ai fost să vizitezi Vulcanii Noroioși până acum, îți recomandăm din tot sufletul. Merită! Chiar merită și îți promit că nu o să regreți, dar cu condiția să fie o zi superbă, cum am avut noi noroc să prindem. Soarele nu a dispărut până am plecat noi de la vulcani, dar nu aveam de unde să știm asta pentru că vremea este mereu imprevizibilă.

În aproximativ jumătate de oră, am ajuns la Festivalul Țuicii, în Vălenii de Munte. Acolo, era un târg mare de unde îți puteai cumpăra țuică de tot felul, dar și multe alte produse tradiționale Romanești. Eu și cu amicul Cristian ne-am proptit într-un colt și am început să facem poze la ce se petrecea acolo, timp în care restul grupului s-a „evaporat” la un restaurant.

Când eu și Cristian am terminat de făcut poze, ia-i pe membrii grupului, dacă ai de unde! Am început să ne plimbăm pe străduțe, luând fiecare restaurant la rând, și, într-un final, i-am găsit pe toți stând bine mersi la căldură și distrându-se de minune, cu mâncare delicioasă și băuturi pe măsură. Ne-am alăturat și noi grupului, după care ne-am întors acasă pe același drum pe unde am venit. O zi cu adevărat perfectă!

Lasă un răspuns