Fotografii de la Zilele Bucureștiului

Timp de o săptămână, bucureștenii s-au putut bucura de o grămadă de evenimente culturale, cam aproape peste tot în oraș, începând cu expoziții de pictură și terminând cu plimbări cu trăsuri la șosea, fanfare, sau parade de costume de epocă.

De exemplu, Muzeul Municipiului București a organizat o expoziție de pictură și grafică intitulată „Bucureștiul, de la tradițional la modern”; la Teatrul Odeon am putut viziona Ziua Chitarelor, iar la Teatrul de Comedie am râs în hohote la piesa „Fata de mătase artificială”.

Dar cei care au vrut să se bucure de un weekend în aer liber, au avut ocazia să asiste la numeroase spectacole, carnavaluri, târguri de meșteri populari, concerte cu artiști autohtoni, fanfare și multe alte activități cultural-artistice desfășurate în Piața Constituției, Parcul Herăstrău, Centrul Vechi și Parcul Cișmigiu.

Fiind un weekend însorit, am intrat și noi în atmosfera de sărbătoare a acestor zile, făcând un mic tur foto cu câțiva prieteni de la grupul Bucureștiul meu drag. Ne-au plăcut foarte mult costumele elegante ale domnițelor și ale junilor ce se lăsau imortalizați în fotografii, pe care le puteți vedea în galeria foto atașată mai jos.

De asemenea, am fost încântați de varietatea și bogăția produselor culinare autohtone (brânză, miere, dulcețuri, prăjituri, etc.), muzica buna și veselia participanților. Ne-am întâlnit cu toții în Piața Constituției, am făcut oarece fotografii, pe urmă, am luat-o la pas spre Centrul Istoric și Parcul Cișmigiu, unde am asistat la reprezentațiile de stradă ale actorilor de la Teatrul Masca.

Lasă un răspuns