The Color Run a ajuns și în România!

Weekend-ul acesta am fost la prima ediție a evenimentului The Color Run din România, eveniment ce este cunoscut în afara și ca „Happiest 5k on the Planet”. In alte țări The Color Run se ține de vreo 2 ani pentru a încuraja atât profesioniști, cât și începători să alerge împreună, pentru distracție și pentru a promova un stil de viată sănătos.

În doar câțiva ani, evenimentul The Color Run s-a bucurat de participarea multor oameni, de toate vârstele, dornici de a alerga și de a se simți bine împreună. Treptat, The Color Run a fost adoptat de multe colturi ale planetei și numai în acest au avut loc mai mult de 300 de astfel de evenimente, găzduite în peste 50 de țări.

Odată cu creșterea în popularitate a evenimentului, The Color Run a introdus în acest an și „The Color Run Night”, un eveniment unic, unde concurenții trebuie să alerge pe o distantă de 5 km după apus, pe un traseu trasat cu cretă ce strălucește în întuneric. La noi însă nu a fost adoptată această derivație.

Pentru cei care nu știu regulile The Color Run, alergătorii încep îmbrăcați în tricouri albe pe care le primesc în perioada înscrierilor, după ce au achitat taxa de participare. Ei trebuie să treacă prin 5 puncte, unde sunt stropiți cu diverse culori din amidon de porumb, una la fiecare kilometru.

Fiecare punct este asociat cu o culoare diferită, deci vor fi „pictați” la final în nu mai puțin de 5 culori. La linia de sosire, toți participanții care au trecut de cel de-al 5-lea punct de culoare, pot petrece cu dansuri și savura tot felul de delicii culinare oferite de organizatori. La noi, The Color Run s-a desfășurat pe Soseaua Kiseleff.

Eu am fost echipat cu camera Canon EOS 40D și obiectiv Canon 55-250mm, combinație care, din păcate, nu prea a făcut față mișcărilor rapide alte concurenților. Este clar ca am nevoie de un aparat mai rapid și un obiectiv mai larg pentru genul acesta de evenimente. Urmează să îmi fac o lista de „cumpărături foto” pentru a reveni în forță, așa că vă țin la curent!

Lasă un răspuns