Înapoi în Sighișoara, la festivalul medieval, înarmat cu un DSLR

M-am întors! Mai puternic, mai organizat, și echipat cu un DSLR.

Da, au trecut mai bine de 7 luni de la prima mea vizită în Sighișoara. În tot acest timp, mi-am îmbunătățit abilitățile foto cu noul meu DSLR (Digital SLR pentru cei care nu știu despre ce vorbesc), Nikon D40.

De ce? Pentru că eram fascinat de fotografia HDR (High Dynamic Range). Îmi doream foarte mult să am și eu poze în colecția personală care să arate ca acele vederi de le poti cumpāra din chioșcuri/magazine.

M-am împrietenit de curând, pe Internet, cu un tip din Paraguay, Robert Dam, care făcea niște HDR-uri de rămâneai cu gura căscata. Așa am pornit experiența mea fotografică în lume, căutând locuri cât mai interesante și vânând norii de pe cer; că, la urma urmei, ce este un peisaj fără nori și un cer albastru ca marea.

Procesarea HDR venea pe urmă, când ajungeam acasă cu prada și îmi lua chiar până la 2 ore să prelucrez o singură poză.

Loial din fire, m-am cazat tot la pensiunea Joker, unde, ca de obicei, am fost primit cu brațele deschise. Întâmplarea a făcut să nimeresc fix în perioada festivalului medieval de la Sighișoara, care se tine în ultimul weekend din luna iulie.

Mai jos va invit să vedeți o altă Sighișoara, prin ochii mei.

Acesta din urmă mi-a fost selectată și expusă la o expoziție câteva luni mai târziu. (Mulțumesc, Diana Crețu, pentru poză!)

Lasă un răspuns